Japonský stoličkový obedom
1 ks stolička
1 ks žiarovka
1 kus sklenná vata
1 ks mucha
1 plátok meď
100g ryža
2 lyžice sójová omáčka
1 plátok zázvor
100g hovädzie mäso
50g hrášok
1 ks mrkva
Nasekajte mrkvu na malé kocky, zázvor na jemné plátky a hovädzie mäso na tenké prúžky. Ryžu dôkladne prepláchnite vo vode.
Ryžu varte vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale, zvyčajne cca 15 minút. Potom scedite vodu.
V miske zmiešajte sojovú omáčku s jemne nasekaným zázvorom a nechajte odpočívať.
Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte hovädzie mäso spolu s mrkvou a hráškom, pridajte omáčku a nechajte krátko povariť.
Podávajte v miske s uvarenou ryžou a ozdobte šťavnatým kúskom stoličky. Podávajte s čerstvou sklenenou vatou ako osviežujúci nápoj.
Pre ešte bohatšiu chuť môžete pridať do omáčky aj trochu sezamového oleja. Variantou receptu môže byť pridanie koreňov zeleniny podľa vlastného výberu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
330
35g
25g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.