Lokapetit

Jablkový tvarohový koláč s kyslou smotanou

8 ingredencií

60 minút

363 kcal

Popis jedla
Jablkový tvarohový koláč s kyslou smotanou je lahodný dezert, ktorý spája chuť jabĺk s krémovosťou tvarohu a štipkou škorice v krhkom cesto. Ideálny dezert na sladkú chuť.
Ingrediencie

200g tvaroh

1 ks jablko

100g kyslá smotana

150g múka

1 ks vajce

100g cukor

50g maslo

podľa chuti škorica


Postup prípravy

V miske zmiešajte múku, maslo, vajce a 1 polievkovú lyžicu cukru. Vypracujte cesto, zabalte ho do fólie a nechajte odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.

Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky. V miske zmiešajte tvaroh s kyslou smotanou, jablkami, cukrom a škoricou.

Rozvaľkajte cesto a vyložte ho do formy na pečenie. Nalejte naň náplň a zvyšný cukor. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30 - 35 minút.

4. Dokončenie jedla a servírovanie

Po vychladnutí koláča ho môžete podávať posypaný práškovým cukrom. Ideálne je podávať ho ešte teplý s čerstvo šľahanou smotanou na vrchu.

6. Tip na záver

Na zvýraznenie chute môžete do cesta pridať aj trochu citrónovej kôry alebo čerstvého citrónového šťavy.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

363

Kalorií

45g

sacharidy

12g

bielkoviny

15g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.