Jablkový tvarohový koláč s kyslou smotanou
200g tvaroh
1 ks jablko
100g kyslá smotana
150g múka
1 ks vajce
100g cukor
50g maslo
podľa chuti škorica
V miske zmiešajte múku, maslo, vajce a 1 polievkovú lyžicu cukru. Vypracujte cesto, zabalte ho do fólie a nechajte odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.
Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky. V miske zmiešajte tvaroh s kyslou smotanou, jablkami, cukrom a škoricou.
Rozvaľkajte cesto a vyložte ho do formy na pečenie. Nalejte naň náplň a zvyšný cukor. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30 - 35 minút.
Po vychladnutí koláča ho môžete podávať posypaný práškovým cukrom. Ideálne je podávať ho ešte teplý s čerstvo šľahanou smotanou na vrchu.
Na zvýraznenie chute môžete do cesta pridať aj trochu citrónovej kôry alebo čerstvého citrónového šťavy.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
363
45g
12g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.