Hrašková polievka s údeným mäsom
100g suchý hrach
150g údené mäso
2 ks zemiaky
1 ks cibuľa
1 ks mrkva
1 ks petržlenová koreň
1 stonka zeler
1 lyžička mletá paprika
podľa chuti soľ
podľa chuti čierny korenie
Suchý hrach prepláchnite, nakrájajte zeleninu na drobné kocky a údené mäso na tenké plátky.
V hrnci rozpálte trochu oleja a orestujte cibuľu. Pridajte mletú papriku, zeleninu a hrach. Zalejte vodou a nechajte variť do zmäknutia zeleniny a hrachu.
Do polievky pridajte nakrájané údené mäso a nechajte povariť ešte pár minút, aby sa chute prepojili.
Osolte a okoreňte podľa chuti soľou a čiernym korením. Podľa potreby pridajte vodu alebo zjemnite chuť citrónovou šťavou.
Pred podávaním môžete polievku posypať nasekanou petržlenovou vňaťou a podávať s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Ak chcete pridať extra chuť, môžete do polievky pridať trochu smotany alebo zjemniť chuť citrónovou šťavou. Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi údeného mäsa pre rôznorodé chute.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
332
45g
20g
8g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.