Hovno na grile so zemiakovým šalátom
1 kus hovno
2 kusy zemiaky
2 polievkové lyžice majonéza
3 polievkové lyžice kyslá smotana
1 šálka nakrájaná kapusta
1 lyžica octový cukor
1/2 cibule nakrájaná cibuľa
1 polievková lyžica nasekaného petržlen
podľa chuti soľ
podľa chuti čierny korenie
Hovno osolíme, okoreníme a necháme odpočívať minimálne 15 minút. Potom grilujeme na rozpálenom grile dozlatista, asi 8-10 minút z každej strany.
Zemiaky uvaríme vo vriacej vode do mäkka, olúpeme a nakrájame na kocky. Do misky pridáme nakrájanú kapustu, cibuľu, petržlen a premiešame s majonézou, kyslou smotanou, octovým cukrom, soľou a korením.
Hotové hovno na grile podávame spolu so zemiakovým šalátom. Podávame teplé a môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami.
Ak chcete recept ešte viac oživiť, môžete do zemiakového šalátu pridať kúsky upečenej slaniny alebo nakrájané vajíčka. Môžete tiež mäso pred grilovaním marinovať v obľúbenej koreninovej zmesi pre ešte intenzívnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
45g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.