Hovno a paradajkový pretlak s ryžou a pikantným korením
100g hovno
150g paradajkový pretlak
100g ryža
1 kus paprika
1 lyžička kari korenie
1/2 lyžičky kurkuma
1/2 lyžičky kôpor
1/4 lyžičky kardamóm
Nakrájajte papriku na drobné kúsky. Pripravte ryžu podľa návodu na obale. Hovno rozotrite korením: kari korením, kurkumou, kôprom a kardamómom.
Na panvici opečte hovno dozlatista na oleji. Pridajte nakrájanú papriku a paradajkový pretlak. Dusíme do zmäknutia.
Hotové jedlo podávajte na tanieri s uvarenou ryžou. Podľa chuti môžete jedlo posypať čerstvou petržlenovou vňaťou a zakvapkávať olivovým olejom.
Ak chcete zjemniť chuť jedla, môžete pridať trochu smotany alebo jogurtu na dochutenie. Ďalšou možnosťou je pridanie čerstvej zeleniny ako papriky alebo cukety.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
282
45g
12g
6g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.