Hovädzie plnené papriky
500 g mleté hovädzie mäso
4 ks veľké papriky
1 ks stredná cibuľa, nasekaná
2 strúčiky cesnak, pretlačený
400 g paradajkový pretlak
100 g ryža
1 čajová lyžička paprika
podľa chuti soľ a korenie
1 čajová lyžička olivový olej
100 g strúhaný syr
na ozdobenie čerstvá bazalka
Ryžu prepláchnite pod tečúcou vodou a vložte do hrnca. Pridajte 200 ml vody, pridajte štipku soli a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte na nízkej teplote asi 15 minút, alebo kým sa voda úplne nevstrebe.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridajte mleté hovädzie mäso a restujte, kým mäso nie je prepečené (približne 10 minút).
Do panvice pridajte paradajkový pretlak, varené ryže, papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nechajte zmes variť ešte 5 minút, aby sa chute spojili.
Papriky umyte a opatrne odrežte vrchnú časť. Vydlabejte semienka a vnútornosti, aby ste vytvorili priestor na náplň.
Naplnte každú papriku pripravenou zmesou. Uložte naplnené papriky do zapekacej misy.
Predhrejte rúru na 180 °C. Pečte papriky v predhriatej rúre asi 30 minút, alebo kým papriky nezmäknú a náplň je dobre prepečená.
Po upečení posypte papriky strúhaným syrom a vráťte ich do rúry na ďalších 5 minút, aby sa syr roztopil. Podávajte horúce, ozdobené čerstvou bazalkou.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať do náplne aj niekoľko lyžíc olivového oleja, ktorý dodá jedlu jemnejšiu chuť, alebo môžete použiť mleté morčacie mäso ako zdravšiu alternatívu. Ak chcete jedlo pikantnejšie, pridajte do náplne aj čili korenie.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
605
50g
45g
25g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.