Hovädzie na červenom víne s cibuľou a paprikou
1 veľká cibuľa cibuľa
1 kus červená paprika
200g hovädzie mäso
200ml vino
2 strúčiky cesnak
1 vetvička rozmarín
2 polievkové lyžice olej
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
Cibuľu a červenú papriku nakrájajte na tenké prúžky. Hovädzie mäso nakrájajte na menšie kúsky. Cesnak jemne nasekajte.
Rozohrejte olej na panvici a orestujte cibuľu a cesnak do zlatista.
Pridajte k cibuli a cesnaku kúsky hovädzieho mäsa a orestujte. Potom pridajte nakrájanú červenú papriku a nechajte dusiť pár minút.
Osolte, okoreňte podľa chuti a pridajte rozmarín. Zalejte červeným vínom a nechajte dusiť na miernom ohni približne 40 minút, kým mäso nezmäkne.
Podávajte hovädzie na červenom víne s cibuľou a paprikou teplé, ideálne s prílohou zemiakových plátkov. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a navrch môžete štipku čerstvo mletej papriky pre štipku pikantnosti.
Ak chcete jedlo ešte viac obohatiť, môžete pridať do zmesi aj dusené huby alebo cherry paradajky. Variantou receptu môže byť aj pridanie sladkej papriky pre jemnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
335
20g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.