Hovädzie lasagne s paradajkovou omáčkou
100g cestoviny
200g paradajkový pretlak
150g hovädzie mäso
150ml mlieko
2 polievkové lyžice múka
50g parmezán
1 kus cibuľa
2 strúčiky česnak
1/2 čajovej lyžičky oregano
100g špenát
2 polievkové lyžice maslo
Na panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a čakánk. Pridajte nakrájaný cesnak a nechajte orestovať. Pridajte paradajkový pretlak, oregano a nechajte omáčku povariť na miernom ohni asi 15 minút.
Na inej panvici rozohrejte maslo, pridajte nakrájané hovädzie mäso a orestujte ho dozlatista. Pridajte špenát a nechajte zvädnúť. Na záver pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Rozpustite maslo vo vyhriatej panvici, pridajte múku a miešajte, kým sa nezjemní. Postupne prilievajte mlieko za stáleho miešania, až kým nezískate hladkú omáčku.
Do pekáča na lasagne položte vrstvu cestovín, nasledovanú polovicou paradajkovej omáčky, mäsovej zmesi a besamelovej omáčky. Opakujte vrstvenie a na vrch posypte nasekaným parmezánom.
Lasagne pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 30 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
Po vybratí z rúry nechajte lasagne odpočívať asi 10 minút pred servírovaním. Podávajte teplé a ozdobené čerstvými bylinkami.
Na zvýšenie chuti môžete do omáčky pridať čerstvé bylinky ako bazalku alebo petržlen. Pre vegetariánsku verziu receptu môžete nahradiť hovädzie mäso za viac špenátu a hubiek.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
500
50g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.