Hovädzie guláš s červeným vínom a ryžou
200g hovädzie mäso
1 ks červená paprika
1 ks paprika chili
100ml víno
100g ryža
1 ks cibuľa
1 ks mrkva
2 ks zemiaky
1 lyžička kmín
2 listy bobkový list
Hovädzie mäso nakrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky. Mrkvu, zemiaky a červenú papriku očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Papriku chili nakrájajte na kolieska.
Na panvici rozohrejte olej a opečte kúsky hovädzieho mäsa z každej strany dozlatista. Potom mäso vyberte z panvice a odložte stranou.
Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju. Pridajte nakrájanú červenú papriku, papriku chili a kmín. Orestujte do zlatista.
Pridajte do hrnca nakrájanú mrkvu a zemiaky. Zalejte všetko červeným vínom a nechajte krátko povariť.
Pridajte opečené kúsky mäsa do hrnca. Pridajte bobkový list a nechajte guláš variť na miernom ohni do zmäknutia zeleniny a mäsa.
Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale.
Hotový hovädzí guláš podávame s uvarenou ryžou. Podávajte teplé a môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Ak chcete trochu zmeniť chuť gulášu, môžete pridať do receptu aj sladkú papriku alebo trochu horčice pre pikantnejšiu chuť. Na dochutenie môžete pridať aj čerstvo nasekanú petržlenovú vňať.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
396
45g
27g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.