Hovädzia ryža so zeleninou
100g hovädzie mäso
50g ryža
1 ks mrkva
1 ks cibuľa
1 strúčik petržlen
1 stonka zeler
1 ks červená paprika
podľa chuti korenie
podľa chuti soľ
2 polievkové lyžice olej
Hovädzie mäso nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, červenú papriku) nakrájajte na drobné kocky.
Ryžu dôkladne prepláchnite a uvaríte podľa návodu na obale. Po uvarení nechajte odstáť.
Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájané hovädzie mäso. Osolte a okoreňte podľa chuti.
Pridajte nakrájanú cibuľu a zeleninu k mäsu. Dusíme do zmäknutia zeleniny.
Ochutnajte jedlo a prípadne pridajte ďalšie korenie alebo soľ podľa chuti.
Hotovú hovädziu ryžu so zeleninou servírujte na tanieri a môžete ozdobiť čerstvým petržlenom. Podávajte teplé.
Ak chcete pridať viac šťavnatosti jedlu, môžete pridať do zmesi aj paradajky. Na zvýraznenie chuti môžete použiť čerstvé bylinky ako petržlen alebo bazalku.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
355
30g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.