Halusky s klobásou, slaninou a syrom
200g halušky
100g klobása
50g slanina
100ml syrová omáčka
1 ks cibuľa
jedna porcia šalát
2 lyžice ocet
5 ks olivy
Nakrájajte klobásu na plátky, slaninu na drobné kúsky a cibuľu na drobné kocky.
Uvaríme halušky podľa návodu na obale, scedíme a necháme stranou.
Na panvici opečieme klobásu a slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme dozlatista.
V hrnci zahrejeme syrovú omáčku na miernom ohni, občas premiešame, aby sa zohrial rovnomerne. Necháme omáčku zohriať asi 5-7 minút, pričom sa neodporúča nechať ju príliš dlho variť, aby sa syr nezhrudkoval. Ak by sa omáčka zdala príliš hustá, môžeme pridať trochu mlieka alebo vody a dobre premiešať, až kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.
Na tanieri rozložíme uvarené halušky, pridáme klobásu so slaninou a cibuľou, prelejeme syrovou omáčkou a ozdobíme olivami. Podávame s čerstvým šalátom posypaným octom.
Ak chcete pridať viac farby a chuti do jedla, môžete pridať do zmesi aj kúsok papriky alebo paradajky. Pre vegánsku verziu receptu môžete nahradiť klobásu a slaninu vegánskymi alternatívami.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
447
56g
22g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.