Grilované zeleninové lasagne s mozzarellou, pecorinom a pestom
6 plátkov lasagne
400g paradajková omáčka
200g mozzarella
100g pecorino
1 veľký baklažán
1 stredná cuketa
2 polievkové lyžice nasekané petržlenová vňať
10 kusov olivy
1 veľká červená paprika
4 polievkové lyžice bazalkový pesto
Baklažána a cuketu nakrájajte na tenké plátky. Olivy a červenú papriku nakrájajte na kúsky. Grilujte nakrájanú zeleninu na grile alebo v panvici, kým nebudú mäkké a získajú jemne zlatistú farbu. Ochutíme soľou a korením.
Lasagne uvaríme v osolenej vriacej vode podľa inštrukcií na obale, ale necháme ich o niečo kratšie, aby boli mierne al dente. Potom necháme odkvapkať a pripravíme na vrstvenie.
Na dno pekáča položíme vrstvu paradajkovej omáčky, potom plátky lasagne, grilovanú zeleninu, nastrúhanú mozzarellu, pecorino a bazalkový pesto. Opakujeme postup, kým nevyčerpáme všetky ingrediencie.
Lasagne pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 35-40 minút, kým vrchná vrstva nezhnedne a syr nezačne topiť.
Po vybratí z rúry necháme lasagne odstáť krátko, aby sa zosilnili chute. Podávame teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a doplnené o ďalšie čerstvé bylinky. Skvele sa hodí k čerstvému chlebu a vínu. Dobrú chuť!
Ak chcete ešte viac zvýrazniť chuť zeleniny, môžete pridať do omáčky kúsok čerstvého koriandra alebo bazalkového pestu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
45g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.