Grilované zeleninové lasagne s mozzarellou a pecorinom
6 plátkov lasagne
400g paradajková omáčka
200g mozzarella
100g pecorino
1 väčší kus baklažán
1 stredná kus cuketa
1 väčší tiež petržlenová vňať
10 kusov olivy
1 kus červená paprika
Baklažána a cuketu nakrájajte na tenké plátky. Olivy a červenú papriku nakrájajte na kúsky. Grilujte nakrájanú zeleninu na grile alebo v panvici, kým nebudú mäkké a získajú jemne zlatistú farbu. Ochutíme soľou a korením.
Lasagne uvaríme v osolenej vriacej vode podľa inštrukcií na obale, ale necháme ich o niečo kratšie, aby boli mierne al dente. Potom necháme odkvapkať a pripravíme na vrstvenie.
Na dno pekáča položíme vrstvu paradajkovej omáčky, potom plátky lasagne, grilovanú zeleninu, nastrúhanú mozzarellu a pecorino. Opakujeme postup, kým nevyčerpáme všetky ingrediencie.
Lasagne pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30-35 minút, kým vrchná vrstva nezhnedne a syr nezačne topiť.
Po vybratí z rúry necháme lasagne odstáť krátko, aby sa zosilnili chute. Podávame teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí k čerstvému chlebu a vínu. Dobrú chuť!
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do zeleninového mixu pridať čerstvú bazalku a oregano. Taktiež môžete vyskúšať použiť rôzne druhy syrov, ako napríklad parmazán alebo ricottu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
45g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.