Gouda-Salám Pasta
50g syr gouda
50g salám
100g cestoviny
30g plátkový syr
100ml bolonská omáčka
50g bambino
2 ks figy
50g tuniak v konzerve
Nakrájajte syr gouda a salám na drobné kocky. Nakrájajte figy na malé kúsky. Otvorte konzervu s tuniakom a nechajte odkvapkať.
Nakrájajte cestoviny do vriacej osolenej vody a varíme podľa pokynov na obale, zvyčajne približne 10-12 minút. Potom scedíme.
Na panvici ohrejeme trochu oleja a orestujeme syr gouda, salám a figy. Pridáme bolonskú omáčku a necháme krátko povariť.
Hotovú omáčku podávame na uvarených cestovinách. Posypeme plátkovým syrom a uvareným tuniakom. Podávame teplé.
Ak chcete pridať viac zeleniny do jedla, môžete do omáčky pridať nakrájané papriky alebo cuketu. Pre viac pikantnej chuti môžete použiť pikantnejší salám.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
520
55g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.