Fusilli so zapekanou zeleninou a paradajkami
100g fusilli
200g mrazená zelenina (hrášok, kukurica, baklažán, cukini)
100g konzervované paradajky
1 kus cibuľa
1 polievková lyžica petržlenová vňať
2 polievkové lyžice olivový olej
50g mozzarella
podľa chuti soľ
podľa chuti čierny korenie
Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky. Rozmiešajte mrazenú zeleninu, nakrájanú cibuľu a konzervované paradajky v pekáči. Primiešajte olivový olej, soľ a korenie.
Zapekajte zeleninu v rúre predhriatej na 180°C po dobu 25 minút alebo kým zelenina nezmäkne.
Vriacu osolenú vodu v hrnci varte fusilli podľa návodu na obale, kým nebude al dente. Potom scedite.
Fusilli zmiešajte s upečenou zeleninou a paradajkami. Na vrch rozotrite na plátky nakrájanú mozzarellu a vložte do rúry na ďalších 10 minút alebo kým sa syr neztaví.
Podávajte teplé, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte ako hlavné jedlo na obed.
Pre ešte chutnejšie jedlo môžete pridať na zapekanú zeleninu a paradajky trochu cesnaku a čili papričky pre pikantnejšiu chuť. Môžete tiež skúsiť použiť iné druhy syra ako napríklad parmezán alebo cheddar.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
455
60g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.