Frittata so šunkou a zemiakmi
4 ks vajcia
100 g šunka
2 ks zemiaky
1 ks cibuľa
1 ks paprika
50 g syr (napr. feta)
podľa chuti soľ
podľa chuti piper
2 polievkové lyžice olivový olej
na dochutenie čerstvé bylinky (napr. petržlenová vňať)
Zemiaky dôkladne umyte a olúpte. Nakrájajte ich na tenké plátky (asi 3 mm hrubé) a varte ich vo osolenej vode približne 10 minút, alebo kým nie sú mäkké, ale stále si zachovajú tvar. Potom ich sceďte a nechajte vychladnúť.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a papriku a restujte ich približne 5-7 minút, až cibuľa zmäkne a získa zlatistú farbu.
V miske rozbite vajcia a pridajte soľ, piper a nakrájanú šunku. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
K restovanej zelenine pridajte predvarené zemiaky a zamiešajte. Potom pridajte zmes vajec a šunky. Na vrch posypte rozdrobený syr a čerstvé bylinky.
Panvicu s frittatou preložte do predhriatej rúry na 180°C a pečte 20-25 minút, alebo kým nie sú vajcia pevné a povrch nie je zlatistý.
Po vybratí z rúry nechajte frittatu chvíľu vychladnúť. Nakrájajte na klínky a podávajte s čerstvými bylinkami na ozdobu. Môžete ju servírovať teplú alebo izbovej teplote, ideálne s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať aj cherry paradajky alebo špenát. Ak preferujete iný druh syra, skúste použiť parmezán alebo goudu, ktoré dodajú jedlu inú textúru a chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
440
35g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.