Lokapetit

Cestoviny so špenátom a hubami v smotanovej omáčke

10 ingredencií

30 minút

520 kcal

Popis jedla
Cestoviny so špenátom a hubami v smotanovej omáčke sú lahodným a výživným jedlom, ideálnym na vegetariánsky obed. Kombinácia čerstvého špenátu, hub a smotany vytvára bohatú a krémovú omáčku, ktorá sa dokonale spája s cestovinami. Tento recept je rýchly a jednoduchý, ideálny pre tých, ktorí hľadajú chutné a zdravé jedlo za krátky čas.
Ingrediencie

100 g cestoviny

100 g čerstvý špenát

100 g huby (napr. žampiony)

1 kus cibuľa

2 strúčiky cesnak

100 ml smotana na varenie

2 polievkové lyžice olivový olej

30 g parmezán

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie


Postup prípravy

V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Do vriacej vody vložte cestoviny a varte ich podľa pokynov na obale (zvyčajne 8-10 minút), kým nie sú al dente. Po uvarení cestoviny sceďte a odložte na bok.

Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte 2-3 minúty, kým nezmäkne. Potom pridajte nakrájané huby a restujte ďalších 5 minút, kým sa huby nezhnednú a nezmäknú.

Pridajte nasekaný cesnak k restovanej cibuľke a hubám a restujte ďalšiu minútu, kým cesnak nezačne voňať. Následne pridajte čerstvý špenát a varte, kým nezvädne, približne 2-3 minúty.

Do panvice pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Nechajte omáčku variť na nízkom ohni asi 5 minút, aby sa zohrela a spojila s ostatnými ingredienciami. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.

Do panvice so smotanovou omáčkou pridajte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa všetky cestoviny obalili omáčkou. Nechajte variť ešte 1-2 minúty, aby sa všetko spojilo.

6. Dokončenie jedla a servírovanie

Podávajte cestoviny na tanieri a posypte nastrúhaným parmezánom. Pre vylepšenie chuti môžete pridať aj čerstvé bylinky, ako je petržlen alebo bazalka. Toto jedlo je najlepšie podávať teplé, s extra parmezánom na vrchu.

8. Tip na záver

Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj sušené paradajky alebo orechy, ktoré dodajú jedlu zaujímavú chuťovú variabilitu. Ak chcete, môžete tiež použiť iné druhy syra, ako je feta alebo mozzarella, pre odlišný chuťový zážitok.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

520

Kalorií

70g

sacharidy

15g

bielkoviny

20g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.