Cestoviny s Opečenou Slaninou a Cesnakom
100g cestoviny
50g slanina
1 ks vajcia
2 strúčiky cesnak
2 ks paradajky
1 ks čili papričky
4 ks cherry paradajky
čerstvá podľa chuti bazalka
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Slaninu nakrájame na drobné kúsky. Vajce uvarte na tvrdo a nakrájajte na štvrtiny. Cesnak jemne nasekáme. Paradajky a cherry paradajky nakrájame na polovičky. Čili papričku nasekáme na malé kúsky. Bazalku jemne nasekáme.
Na panvici opečieme nakrájanú slaninu, pridáme nasekaný cesnak a orestujeme dozlatista.
K opečenej slanine s cesnakom pridáme nakrájané paradajky, cherry paradajky a čili papričku. Pridáme uvarené cestoviny a premiešame. Na záver pridáme nasekanú bazalku.
Jedlo môžete posypať čerstvo nasekanými bylinkami a dochutiť soľou a korením podľa chuti. Podávajte teplé a ozdobte niekoľkými lístkami bazalky.
Ak chcete zvýrazniť chuť jedla, môžete pridať na záver trochu čerstvo nasekaných byliniek ako petržlen alebo oregano. Pre vegetariánsku verziu receptu môžete slaninu nahradiť grilovanými hubami.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
360
45g
18g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.