Broskyňový tvarohový koláč s lístkovým cestom
250 g lístkové cesto
400 g broskyňový kompót
250 g tvaroh
100 g cukor
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
1 polievková lyžica citrónová šťava
1 čajová lyžička škorica
1 ks vajce
na posypanie múka na posypanie
Predhrejte rúru na 180 °C. Lístkové cesto vyvaľkajte na pomúčenom povrchu na hrúbku asi 3 mm. Vystrihnite kruh o priemere približne 30 cm a preneste ho do formy na koláč (priemer 24 cm), pričom okraje musia presahovať formu.
V miske zmiešajte tvaroh, cukor, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu, škoricu a vajce. Dobre premiešajte, až kým nezískate hladkú zmes.
Na pripravené lístkové cesto rovnomerne rozotrite tvarohovú zmes. Na vrch pridajte broskyňový kompót a jemne ho rozotrite, aby sa dobre spojil s tvarohom.
Koláč vložte do predhriatej rúry a pečte 30-35 minút, alebo kým okraje nie sú zlatohnedé a tvarohová zmes je pevná na dotyk.
Po upečení nechajte koláč vychladnúť v forme asi 10 minút, potom opatrne vyberte z formy a nechajte vychladnúť úplne na mriežke. Podávajte teplý alebo studený, posypaný práškovým cukrom.
Na vylepšenie receptu môžete pridať trochu nastrúhanej citrónovej kôry do tvarohovej zmesi pre osvieženie chuti alebo použiť čerstvé broskyne namiesto kompótu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
390
45g
12g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.