Bravčové špízy s ryžou a omáčkou
500 g mleté bravčové mäso
200 g ryža
1 ks cibuľa
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
2 lyžice sójová omáčka
1 lyžička med
podľa chuti soľ
podľa chuti koreniť
3 lyžice olivový olej
aspoň 4 ks špajdle na grilovanie
V miske zmiešajte mleté bravčové mäso so soľou, korením, sójovou omáčkou a medom. Na jemno nakrájajte cibuľu a papriky, a pridajte ich do zmesi. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Namočte špajdle do vody na 10 minút, aby sa pri grilovaní nespálili. Z mäsa vytvorte malé guľôčky alebo valčeky a napichnite ich na špajdle. Alternatívne môžete pridať kúsky papriky medzi kusy mäsa.
Ryžu prepláchnite pod studenou vodou, aby sa zbavila prebytočného škrobu. V hrnci priveďte k varu 400 ml vody, pridajte ryžu a štipku soli. Znížte teplotu a varte zakryté na miernom ohni 15 minút, alebo až do úplného nasáknutia vody.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Špízy grilujte 10-12 minút, pravidelne ich otáčajte, aby sa rovnomerne opiekli a získali zlatohnedú farbu.
Keď sú špízy hotové, podávajte ich na tanieri vedľa uvarenej ryže. Na ozdobu môžete pridať čerstvé bylinky a pokvapkať zvyškom sójovej omáčky.
Na vylepšenie chuti môžete pridať bylinky ako je petržlen alebo koriander. Rovnako môžete nahradiť bravčové mäso kuracím, ak preferujete ľahšiu variantu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
670
60g
40g
30g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.