Bravčové mäso so zeleninou a ryžou
200g bravčové mäso
1 kus paprika
2 kusy paradajky
1 kus cibuľa
1 kus mrkva
100g brokolica
100g ryža
2 polievkové lyžice olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky. Papriku, paradajky, cibuľu a mrkvu nakrájajte na drobné kúsky. Brokolicu nakrájajte na menšie rôzne kvetinky.
Na panvici rozohrejte olej a orestujte bravčové mäso dozlatista. Potom pridajte cibuľu a mrkvu a orestujte spolu. Pridajte papriku, paradajky a brokolicu a nechajte dusiť do zmäknutia zeleniny.
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Dôkladne prepláchneme vriacou vodou.
Do zeleninového mixu pridajte uvarenú ryžu a premiešajte. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
Podávajte teplé, môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou alebo parmezánom. Jedlo podávajte s čerstvým chlebom alebo šalátom.
Ak chcete pridať do jedla viac farby a výživných látok, môžete do zeleninového mixu pridať aj ďalšie farebné zeleniny ako papriku rôznych farieb alebo cuketu. Taktiež môžete mäso marinovať v mixe olivového oleja, cesnaku a bylín pre ešte intenzívnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
388
45g
25g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.