Bravčové mäso s mliekom a zemiakmi
2 ks zemiaky
200 g bravčové mäso
1 šálka mlieko
1 ks vajcia
1 ks cibuľa
1 lyžička mletá paprika
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou. Varíme do mäkka, potom scedíme.
Na panvici osmahneme na oleji nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, osolíme a okoreníme podľa chuti.
Do mäsa pridáme mlieko a necháme povariť. Potom pridáme uvarené zemiaky a necháme spolu ešte krátko povariť.
Vajce uvarte natvrdo, ošúpte a nakrájajte na štvrtiny.
Podávajte bravčové mäso s mliekom a zemiakmi posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a s uvareným vajcom. Skvelé je podávať s čerstvým chlebom.
Ak chcete pridať do jedla ďalšiu šťavnatosť, môžete pridať do zemiakov kúsok masla a nasekanú petržlenovú vňať. Taktiež môžete skúsiť pridať do mäsa trochu cesnaku a tymiánu pre intenzívnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
462
35g
40g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.