Bravčové mäso s cestovinami a paradajkovou omáčkou
150g bravčové mäso
100g cestoviny
1 ks cibula
2 ks paradajky
1 polievková lyžica bazalka
2 polievkové lyžice olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a paradajky na malé kocky.
V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Po uvarení scedíme a necháme stranou.
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme nakrájané mäso spolu s cibuľou dozlatista. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
K mäsu pridáme nakrájané paradajky a dusíme do zmäknutia. Na záver pridáme bazalku a necháme podusiť.
Hotové bravčové mäso s cestovinami a paradajkovou omáčkou servírujeme na tanieri. Podávame teplé a môžeme posypať nastrúhaným syrom.
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete pridať nastrúhaný syr ako dochucovadlo pred servírovaním. Ďalšou alternatívou je pridanie červenej papriky alebo cesnaku do omáčky pre zvýraznenie chuti.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
45g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.