Editujte svoju objednávku aj po odoslaní

Editujte svoju objednávku aj po odoslaní

Blog

Je to už nejaká doba čo sme spustili možnosť doobjednávania , ale radi ešte zopakujeme :) V prípade, že už objednávku máte bez problémov si tieto a iné dobroty pridáte do svojej objednávky cez “Vaše konto” po prihlásení http://www.lokapetit.sk/profile/user/order, kde si viete EDITOVAŤ vašu objednávk ...

Prečítať článok
Objednávanie a fungovanie počas a po sviatkoch

Objednávanie a fungovanie počas a po sviatkoch

Blog

K Vianociam máme pre Vás jedno dôležité oznámenie týkajúce sa objednávania hydiny z farmy Top farm - Topoľnica. Objednávať morky a kačice (aj jednotlivé diely) na Vianoce bude možné do 14.12. (najbližšej stredy). Ostatná hydina ako kurence, sliepky atď. Bude dostupná na objednávanie do 19.12. (ponde ...

Prečítať článok
Prvá vianočná súťaž

Prvá vianočná súťaž

Blog

Milí priatelia,   Vianoce sa blížia a preto sme sa aj my rozhodli pripraviť pre vás niečo špeciálne.   Všetky nákupy v tomto týždni (5.12. – 11.12.) nad 40 eur zaradíme do súťaže o novučičký Miomat - váš hrnček var.  Miomat vám naše zdravé potraviny z farmy premení na chutné jedlo. O všetko sa a ...

Prečítať článok
PIZZOVÝ POSÚCH S BRYNDZOU A PESTOM

PIZZOVÝ POSÚCH S BRYNDZOU A PESTOM

Recepty

Potrebujeme: 150 g celozrnnej hladkej špaldovej múky 50 g bielej špaldovej múky 50 g ražnej celozrnnej múky 150 g vody ½ balíčka sušeného droždia 1 lyžica cukru ½ lyžičky soli 1 lyžica olivového oleja Na ozdobenie: 6 lyžíc ricotty 4 lyžice pesta z medvedieho cesnaku (alebo iného) bryndza podľa chut ...

Prečítať článok
Jablkové pité s tvarohom

Jablkové pité s tvarohom

Recepty

Potrebujeme 150 g bielej hladkej špaldovej múky 150 g celozrnnej hladkej špaldovej múky ½ prášku do pečiva s vínnym kameňom 50 g cukru cca 5 lyžíc mlieka 80 g masla 2 vajcia 250 g tvarohu vanilkový cukor škorica asi 3 jablká   Recept je pre tortovú formu s priemerom 26 cm.   Múku, práš ...

Prečítať článok
RAŽNÉ “MLIEKO” Z MIOMATu

RAŽNÉ “MLIEKO” Z MIOMATu

Recepty

Potrebujeme: 1 odmerku ražných vločiek štipku vanilky vodu po rysky Min/Max Všetko vložíme do MioMatu, zapneme program Veggie Milk Cereal a už len čakáme na zvukový signál. Potom “mliečko” precedíme cez sitko a nalejeme do fľaše. Ideálne do smoothies, kaší, či polievok :) ...

Prečítať článok
CVIKLOVO PERNÍKOVÝ BROWNIE

CVIKLOVO PERNÍKOVÝ BROWNIE

Recepty

Potrebujeme: 460 očistenej cvikle 80 g masla 100 čokolády (aspoň 60%) 3 vajcia 1 lyžička perníkového korenia 1 lyžička prášku do pečiva s vínnym kameňom 50 g cukru 15 g kakaa štipka soli Uvedená dávka je určená na malý pekáčik rozmerov cca 25×20 cm. Očistenú cviklu uvaríme vo vode (trvá to ...

Prečítať článok
MRKVOVO – CVIKLOVÁ POLIEVKA S CREME FRAICHE

MRKVOVO – CVIKLOVÁ POLIEVKA S CREME FRAICHE

Recepty

Potrebujeme: ½ cvikle 3 mrkvy 1 červenú cibuľu 2 strúčiky cesnaku 1 lyžicka sušeného rozmarínu soľ podľa chuti voda/vývar plátok masla crème fraîche (alebo kyslá smotana) Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, potom pridáme nastrúhanú mrkvu i cviklu. Ak sa nám nechce strúhať, môžeme si pomôc ...

Prečítať článok
KURACIE PRSIA V HORCICOVO MEDOVEJ OMÁČKE

KURACIE PRSIA V HORCICOVO MEDOVEJ OMÁČKE

Recepty

Potrebujeme (pre 2 osoby): 1 menšiu hokkaido tekvicu 2 ks kuracích pŕs soľ korenie olej na opekanie Na omáčku potrebujeme: 2 lyžice medu 2 lyžice horčice 2 lyžice olivového oleja 1 lyžica vínneho octu (ja som použila fialový) Hokkaido tekvicu umyjeme, rozpolíme, vydlabeme semienka, nakrája ...

Prečítať článok
KURACIE PRSIA NA ORIENTÁLNO SLOVENSKÝ SPÔSOB

KURACIE PRSIA NA ORIENTÁLNO SLOVENSKÝ SPÔSOB

Recepty

Potrebujeme: kuracie prsia 1-2 jablká ½ červenej papriky 1 cibuľa 1-2 strúčiky cesnaku veľká hrsť mäty kúsok chilli papričky kari korenie mleté čierne korenie balzamikový ocot šťava z citróna sójová omáčka Tamari ako príloha ryža Na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak a opečieme. Poto ...

Prečítať článok
Tomata

Tomata

Naši farmári

Firma TOMATA bola založená ako výroca paradajkového pretlaku v roku 1991 v Kolárove, kde doteraz sídli. Firma dohliada na kvalitu v každej fáze výroby od pestovania, až po spracovanie. Vkladajú veľa úsilia do toho, aby si ich zdravé pochúťky udržali priazeň spotrebiteľov. Preto venujú veľkú pozornos ...

Prečítať článok
Zahraničná farma

Zahraničná farma

Naši farmári

Aby sme potešili nejedného/u kuchára/ku, odšťavovača/ku, vegetariána/ku, frutariána/ku a jednoducho každého zdravo žijúceho do ponuky sme zaradili prvotriedne čerstvé ovocie a zeleninu z vybraných zahraničných fariem, ktoré dopĺňajú široký sortiment našich lokálnych dobrôt a zároveň doplnia sezónne ...

Prečítať článok
Stupavské rybárstvo

Stupavské rybárstvo

Naši farmári

Rybníky v Stupave majú dlhoročnú tradíciu. Stupavské rybárstvo je jedným z rybárstiev, ktoré majú viac ako 50 ročnú tradíciu chovu rýb. Ak sa nejedná o extenzívny chov tak na kŕmenie sa používa krmivo značky Coppens. Antibiotiká sú vylúčené a teda sa nepoužívajú, pričom na túto skutočnosť prísne doh ...

Prečítať článok
Hlivana

Hlivana

Naši farmári

História rodinnej firmy Ing. Vojtech Babuška – HLIVANA siaha do roku 1991, kedy sa spoločnosť zaoberala nielen pestovaním zeleniny, ale najmä  produkciou, spracovávaním a predajom hlivy ustricovitej. Postupom času začali viac investovať do technologického vybavenia na konzervovanie ovocia a zeleniny ...

Prečítať článok
Elesko forest - divinové špeciality

Elesko forest - divinové špeciality

Naši farmári

Slovensko je krajina s bohatou poľovníckou tradíciou a históriou. Karpatské vrchy, lúky a hlboké zelené lesy sú domovom pre rôzne druhy zvierat po tisícky rokov. Malokarpatský región sa nachádza v západnej časti krajiny, pričom jeho výhodná pozícia je daná nie len blízkosťou k Bratislave, ale aj ku ...

Prečítať článok
Arpád Bognár - mäsovýroba

Arpád Bognár - mäsovýroba

Naši farmári

Arpád Bognár - mäsovýroba, je rodinná firma so sídliaca v dedinke Nový Život. Od svojho začiatku v roku 1991 sa zaoberá spracovaním a výrobou mäsa a mäsových výrobkov. Od svojho vzniku firma rástla a v roku 2004 sa presťahovala do novopostavenej budovy, ktorú vybudovala z vlastných zdrojov. Táto pre ...

Prečítať článok