Pečený baklažán s paradajkovou omáčkou
Baklažán, paradajky a cesnak je dokonalá kombinácia.
Jeden z našich najobľúbenejších spôsobov ako pripraviť baklažán je ho jednoducho nakrájať na plátky a upiecť ho v rúre. Pečený baklažán je základom aj pre tento výborný a zdravý šalát, ktorý je doplnený omáčkou z čerstvých paradajok a cesnaku.
Budete potrebovať
Príprava
Pečený baklažán
Baklažán si nakrájame na 2cm hrubé plátky. Nakrájaný baklažán štedro polejeme olivovým olejom (4 - 5PL), osolíme, pridáme čierne korenie a poriadne premiešame. Baklažán v jednej vrstve uložíme na plech na pečenie a pečieme približne 40 minút. V polke pečenia kolieska baklažánu otočíme na druhú stranu.
Paradajková omáčka
Medzičasom si pripravíme jednoduchú omáčku / šalát z čerstvých paradajok. Paradajky si nastrúhame na strúhadle na syr - možno netradičný, ale výborný spôsob pre tento šalát. Pri strúhaní paradajky vám väčšia časť jej šupky ostane v ruke, tú nebudeme potrebovať. Keď máme všetky paradajky nastrúhané potrebujeme z nich dostať čo naviac vody preč. Paradajky zabalíme do čistej kuchynskej utierky alebo gázy a jemne "vyžmýkame". Následne do takto pripravených paradajok pridáme olivový olej, čerstvo pretlačený cesnak (1 strúčik) všetko spolu premiešame a podľa chuti osolíme. Hotovo.
Keď máme baklažán upečený, necháme ho minimálne 10 minút vychladnúť. Následne ho zmiešame s pripravenou paradajkovou omáčkou a jemne premiešame. Na záver ešte podľa chuti osolíme a pridáme kvalitný olivový olej. Servírujeme. Dobrú chuť.