Chutný domáci hummus vyrobený z cíceru v bio kvalite s chutnými paradajkami z farmy Babindol a čerstvou bazalkou. Výborný k zeleninovým jedlám alebo len tak na chlebík.

Postup

  1. Cícer z konzervy dáme odkvapkať, potom ho spolu s pastou tahini dáme do mixéra.
  2. Do mixéra ďalej pridáme očistený cesnak, paradajky, bazalku, citrónovú šťavu, soľ a mixujte do hladkej kaše, ak by bol hummus príliš hustý môžete pridať trocha vody na docielenie krémovej konzistencie
  3. Servírujeme v hlbšej miske kde hummus pokvapkáme olivovým olejom. V chladničke vydrží 5 dní.

Ingrediencie

400g konzerva cícer

2 PL tahini

4 PL olivového oleja

1 citrón

1 strúčik cesnaku

soľ

Nákupný zoznam

BIO Cícer konzerva (400g)
BIO Tahini bez soli (350g)
BIO Olivový olej (200ml)
Soľ himalájska ružová jemná (500g)