Domáci tradičný hummus

Výborný domáci hummus plný zdravých potravín. Dochutiť ho môžete akýmikoľvek čerstvými bylinkami alebo semiačkami. Výborný k zeleninovým jedlám alebo ako nátierka na chlieb.

Postup

  1. Cícer namočíme na 6-8 hodín a následne varíme cca 1.5h do zmäknutia
  2. Cícer spolu s pastou tahini dáme do mixéra.
  3. Do mixéra pridajte očistený cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a mixujte do hladkej kaše, ak by bol hummus príliš hustý môžete pridať trocha vody na docielenie krémovej konzistencie
  4. Servírujeme v hlbšej miske kde hummus pokvapkáme olivovým olejom. V chladničke vydrží 5 dní.

Ingrediencie

250g cícer

2 PL tahini

4 PL olivového oleja

1 citrón

1 strúčik cesnaku

soľ

Nákupný zoznam

Cícer (500g)
Cícer (500g)
1,97 €
Soľ himalájska ružová jemná (500g)
BIO Tahini bez soli (350g)
BIO Olivový olej (200ml)