Dokonale upečená zelenina

Všetci vieme, že by sme mali mať v strave viac zeleniny. S týmto jednoduchým receptom to dosiahnete o čosi jednoduchšie. Pečená zelenina chutí skvele a výborne doplní akékoľvek jedlo.

Pečenú zeleninu môžete doplniť kuskusom, bulgurom alebo ryžou a máte na stole zdravú večeru alebo obed. Celé vám to nezaberie viac ako 1 hodinu.

Budete potrebovať

  • zemiaky
  • cvikla
  • mrkva
  • cibuľa
  • zeler
  • petržlen
  • tekvica
  • Príprava

    Zeleninu nakrájame na rovnakú veľkosť, štedro polejeme olivovým olejom, osolíme, k zelenine môžete pridať vaše obľúbené korenie ako rascu, tymián a výborné sa hodí aj marocké korenie ras el hanout. Všetko spolu dobre premiešame a uložíme v jednej vrstve na plech s papierom na pečenie. Zeleninu pečieme 45 minút na teplote 220°C. Pod 20 minútach pečenia zeleninu otočíme na druhú stranu. Upečenú zeleninu môžeme na záver pokvapkať šťavou z citróna a olivovým olejom, podľa chuti ešte dosolíme a podávame. Dobrú chuť.