Všetci vieme, že by sme mali mať v strave viac zeleniny. S týmto jednoduchým receptom to dosiahnete o čosi jednoduchšie. Pečená zelenina chutí skvele a výborne doplní akékoľvek jedlo.
Pečenú zeleninu môžete doplniť kuskusom, bulgurom alebo ryžou a máte na stole zdravú večeru alebo obed. Celé vám to nezaberie viac ako 1 hodinu.
Budete potrebovať
zemiaky
cvikla
mrkva
cibuľa
zeler
petržlen
tekvica
Príprava
Zeleninu nakrájame na rovnakú veľkosť, štedro polejeme olivovým olejom, osolíme, k zelenine môžete pridať vaše obľúbené korenie ako rascu, tymián a výborné sa hodí aj marocké korenie ras el hanout. Všetko spolu dobre premiešame a uložíme v jednej vrstve na plech s papierom na pečenie. Zeleninu pečieme 45 minút na teplote 220°C. Pod 20 minútach pečenia zeleninu otočíme na druhú stranu. Upečenú zeleninu môžeme na záver pokvapkať šťavou z citróna a olivovým olejom, podľa chuti ešte dosolíme a podávame. Dobrú chuť.