Cestoviny s tekvicou v jogurtovej omáčke
Cestoviny s pečenou tekvicou a cibuľou v sviežej jogurtovej omáčke s troškou chilli. U nás možno menej používaná kombinácia, ale cestoviny s jogurtovou omáčkou je bežná najmä v Turecku alebo Grécku. Príprava je jednoduchá a rýchla všetko potrebné na prípravu 1 porcie cestovín nájdete nižšie.
Budete potrebovať
Príprava
Pečená tekvica
Tekvicu a cibule si nakrájame na rovnaké približne 2cm kúsky. Nakrájanú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, pridáme čierne korenie a všetko spolu premiešame. Zeleninu uložíme na pekáč a pečieme 30 minút v rúre na 230°C. Po 15 minútach zeleninu otočíme.
Jogurtová omáčka
V miske zmiešame jogurt, štipku soli, 1PL olivového oleja, 1PL celozrnnej múky a žĺtok z jedného vajíčka. Všetko spolu dobre premiešame, obsah prelejeme na panvicu a na miernom ohni pri častom miešaní varíme 15 minút. Na záver do omáčky pridáme za hrsť špenátu a po 3 minútach máme jogurtovú omáčku so špenátom hotovú.
Počas prípravy omáčky si uvaríme cestoviny podľa návodu. Ideálne načasovanie je keď sú cestoviny a omáčka dokončené približne v rovnaký čas. Keď máme všetko pripravené vmiešame cestoviny do pripravenej omáčky, pokiaľ to máme príliš husté, môžeme priliať trošku vody z cestovín. Ochutnáme a podľa chuti osolíme. Následne do cestovín zamiešame polovicu pečenej tekvice s cibuľou. Druhú polovicu pečenej zeleniny uložíme na hotové cestoviny. K cestovinám sa výborne hodí aj trošku chilli, ak ho máte radi, môžete si ho pridať na záver do cestovín, stačí nakrájať na čo najtenšie kúsky a pridať k cestovinám. Na záver pokvapkáme olivovým olej a podávame. Dobrú chuť.