0
Žufánek slivovica 50%
Žufánek slivovica 50% ZUFA0002 Nápoje

Žufánek slivovica 50%

Žufánek
Žufánek
19.91 Skladom 19,91€

Balenie


Pri výrobe Slivovice Žufánek je použité len ovocie pochádzajúce z našich sadov v CHKO Biele Karpaty, ktoré spadajú do režimu ekologického poľnohospodárstva. Výroba slivovice je zložitý a dlhý proces, ktorý začína zberom sliviek (u nás im hovoríme trnky) a ich triedením. Šancu má iba zrelé a čisté ovocie. Z neho pripravíme kvas, ktorý dopravíme do uzavretých nerezových tankov s objemom 160 hl. Toto štádium výroby sa nazýva kvasenia a je najdôležitejším prvkom vo výrobnom procese. Za neprístupu vzduchu kvas zreje min. 60 dní, pričom túto dobu alebo intenzitu kvasenia môžeme regulovať pomocou chladiaceho duplikátora, ktorým sú vybavené všetky naše kvasné tanky. Proces kvasenia neurýchľujeme, pretože prirodzene a pomaly prekvasené ovocie dáva vzniknúť tej najlepšej slivovici. Samotná výroba slivovice sa nazýva destilácia. Vykonávame ju na modernom zariadení stĺpcovej technológie, kedy sa z kvasu jediným procesom získava 3x destilovaná slivovica s typicky slivkovou vôňou a jemnou chuťou. Čerstvo vypálená slivovica má pomerne vysoký stupeň liehovitosti (okolo 55%) a preto sa musí riediť pramenitou vodou na konečných 50%. Potom slivovica zreje v pivnici v nerezových nádržiach pri teplote okolo 12 ° C. Tu v pokoji leží 8 - 12 mesiacov aby boli dosiahnuté harmónie v chuti a vôni, toľko typickej pre slivovicu Žufánek. Podávanie: pri teplote 10-18 °C.

Pri výrobe Slivovice Žufánek je použité len ovocie pochádzajúce z našich sadov v CHKO Biele Karpaty, ktoré spadajú do režimu ekologického poľnohospodárstva. Výroba slivovice je zložitý a dlhý proces, ktorý začína zberom sliviek (u nás im hovoríme trnky) a ich triedením. Šancu má iba zrelé a čisté ovocie. Z neho pripravíme kvas, ktorý dopravíme do uzavretých nerezových tankov s objemom 160 hl. Toto štádium výroby sa nazýva kvasenia a je najdôležitejším prvkom vo výrobnom procese. Za neprístupu vzduchu kvas zreje min. 60 dní, pričom túto dobu alebo intenzitu kvasenia môžeme regulovať pomocou chladiaceho duplikátora, ktorým sú vybavené všetky naše kvasné tanky. Proces kvasenia neurýchľujeme, pretože prirodzene a pomaly prekvasené ovocie dáva vzniknúť tej najlepšej slivovici. Samotná výroba slivovice sa nazýva destilácia. Vykonávame ju na modernom zariadení stĺpcovej technológie, kedy sa z kvasu jediným procesom získava 3x destilovaná slivovica s typicky slivkovou vôňou a jemnou chuťou. Čerstvo vypálená slivovica má pomerne vysoký stupeň liehovitosti (okolo 55%) a preto sa musí riediť pramenitou vodou na konečných 50%. Potom slivovica zreje v pivnici v nerezových nádržiach pri teplote okolo 12 ° C. Tu v pokoji leží 8 - 12 mesiacov aby boli dosiahnuté harmónie v chuti a vôni, toľko typickej pre slivovicu Žufánek. Podávanie: pri teplote 10-18 °C.