0
Zemiaky batáty foto
Zemiaky batáty ZAHR0103 Ovocie a zelenina

Zemiaky batáty

Zahraničná farma
Zahraničná farma
2.66 Skladom 2,66€ (5,32€/1kg)

Balenie


Produkt treba objednať do:

  • Pondelok 21:00
  • Utorok 21:00
  • Streda 21:00
  • Štvrtok 21:00
  • Nedeľa 21:00

Produkt doručujeme v dňoch:

  • Ut 23.7
  • Str 24.7
  • Stv 25.7
  • Pia 26.7
  • So 27.7
  • Ne 28.7
  • Po 29.7
  • Ut 30.7
  • Str 31.7
  • Stv 1.8

  Farma zo Španielska Popis Je to viacročná rastlina, ktorej hľuzy sa podobajú zemiaku, čím si vyslúžila vo svete pomenovanie „sladký zemiak“. Koreňová hľuza je zásobným orgánom, ktorý nemá žiadne „očká“. Je dokonca jedlá. Jej listy majú pestrú paletu farieb – od svetložltej cez zelenú, oranžovú až po tmavú takmer čiernu. Práve preto sú vhodné do kombinácií s letničkami a môžu sa pestovať i ako izbové rastliny.   Nutričné hodnoty 100g batátov obsahuje: 20.1g sacharidov, 1.6g bielkovín a 3g vlákniny. Minerály: Draslík - 337mg Fosfor - 47mg Horčík - 25mg Mangán - 0.258mg Sodík - 55mg Vápnik - 30mg Zinok - 0.3mg Železo - 0.61mg     Vitamíny: Vitamín A - 708.9µg Vitamín B1 - 0.078mg Vitamín B2 - 0.061mg Vitamín B3 - 0.557mg Vitamín B5 - 0.8mg Vitamín B6 - 0.209mg Vitamín B9 - 11mg Vitamín C - 2.4mg Vitamín E - 0.3mg   Ďalšie účinné látky Oranžová farba dužiny batátov je spôsobená vysokým obsahom karotenoidu beta-karoténu, ktorý je silným antioxidantom a v pečeni sa mení na vitamín A. Batáty s krémovou i oranžovou dužinou sú bohaté na uhľovodany.   Význam pre zdravie Majú pozitívny vplyv na zdravú pleť, zrak, činnosť srdca a pľúc. Tradičná čínska medicína verí, že batáty ohrievajú žalúdok, posilňujú vnútorné orgány a podporujú energiu čchi.     Recept Grilovaná batáta s kozím syrom Na prípravu: sladký zemiak, zelená cibuľka, syr feta, čerstvý kozí syr, sladká paprika , soľ, čierne korenie Postup: Do rozohriatej rúry dáme piecť umytý a poprepichovaný batát. Po cca trištvrte hodine batát vyberieme, rozrežeme pozdĺžne a vydlabeme z neho dužinu. Dužinu roztlačíme vidličkou, pridáme rozmrvenú fetu, čerstvý kozí syr a nakrájanú zelenú cibuľku. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku mletej papriky a poriadne premiešame. Ak chcete dosiahnuť jemnejšiu textúru, pridajte pár kvapiek olivového oleja. Ak to teraz ochutnáte, bude to pripomínať bryndzovú nátierku. Takto pripravenou zmesou naplníme batátové lodičky a vložíme ich naspäť do rúry. Po 10-15 minútach vyberieme a servírujeme.   Zdroj: http://zelovoc.nazdravie.sk/  

 

Farma zo Španielska

Popis

Je to viacročná rastlina, ktorej hľuzy sa podobajú zemiaku, čím si vyslúžila vo svete pomenovanie „sladký zemiak“. Koreňová hľuza je zásobným orgánom, ktorý nemá žiadne „očká“. Je dokonca jedlá. Jej listy majú pestrú paletu farieb – od svetložltej cez zelenú, oranžovú až po tmavú takmer čiernu. Práve preto sú vhodné do kombinácií s letničkami a môžu sa pestovať i ako izbové rastliny.

 

Nutričné hodnoty

100g batátov obsahuje: 20.1g sacharidov, 1.6g bielkovín a 3g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 337mg
Fosfor - 47mg
Horčík - 25mg
Mangán - 0.258mg
Sodík - 55mg
Vápnik - 30mg
Zinok - 0.3mg
Železo - 0.61mg
    Vitamíny:
Vitamín A - 708.9µg
Vitamín B1 - 0.078mg
Vitamín B2 - 0.061mg
Vitamín B3 - 0.557mg
Vitamín B5 - 0.8mg
Vitamín B6 - 0.209mg
Vitamín B9 - 11mg
Vitamín C - 2.4mg
Vitamín E - 0.3mg
 

Ďalšie účinné látky

Oranžová farba dužiny batátov je spôsobená vysokým obsahom karotenoidu beta-karoténu, ktorý je silným antioxidantom a v pečeni sa mení na vitamín A. Batáty s krémovou i oranžovou dužinou sú bohaté na uhľovodany.

 

Význam pre zdravie

Majú pozitívny vplyv na zdravú pleť, zrak, činnosť srdca a pľúc. Tradičná čínska medicína verí, že batáty ohrievajú žalúdok, posilňujú vnútorné orgány a podporujú energiu čchi.

 

 

Recept

Grilovaná batáta s kozím syrom
Na prípravu:
sladký zemiak, zelená cibuľka, syr feta, čerstvý kozí syr, sladká paprika , soľ, čierne korenie

Postup:
Do rozohriatej rúry dáme piecť umytý a poprepichovaný batát. Po cca trištvrte hodine batát vyberieme, rozrežeme pozdĺžne a vydlabeme z neho dužinu. Dužinu roztlačíme vidličkou, pridáme rozmrvenú fetu, čerstvý kozí syr a nakrájanú zelenú cibuľku. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku mletej papriky a poriadne premiešame. Ak chcete dosiahnuť jemnejšiu textúru, pridajte pár kvapiek olivového oleja. Ak to teraz ochutnáte, bude to pripomínať bryndzovú nátierku. Takto pripravenou zmesou naplníme batátové lodičky a vložíme ich naspäť do rúry. Po 10-15 minútach vyberieme a servírujeme.

 

Zdroj: http://zelovoc.nazdravie.sk/