0
Tekvica hokkaido foto
Tekvica hokkaido PAZA0004 Ovocie a zelenina

Tekvica hokkaido

Zahraničná farma
Zahraničná farma
4.94 Skladom 4,94€

Balenie


Produkt treba objednať do:

  • Pondelok 21:00
  • Utorok 21:00
  • Streda 21:00
  • Štvrtok 21:00
  • Nedeľa 21:00

Produkt doručujeme v dňoch:

  • Ne 22.9
  • Po 23.9
  • Ut 24.9
  • Str 25.9
  • Stv 26.9
  • Pia 27.9
  • So 28.9
  • Ne 29.9
  • Po 30.9
  • Ut 1.10

Tekvica Hokkaido má sýtu sladkú chuť a pomáha pri čistení organizmu. Používa sa pri poruchách funkcie žalúdku, ochorenia sleziny. Je vynikajúca pre diabetikov. Obsahuje provitamín A - beta karotén a vitamín E, veľa draslíku aj vitamínu C. Pokiaľ tekvicu nespotrebujete celú, skladujte ju v chladničke - vydrží dlhšie, ak z nej odstránite semená. Semená zo zrelej tekvice buď vyhoďte alebo očistite vo vode od vlákien a usušte. Na jar ich môžete zasadiť. Prípadne si uvarte liečivý nápoj z opražených semienok povarených vo vode. Tento nápoj sa doporučuje ženám tesne pred a po pôrode. Tekvicu možno dusiť s cibuľou, vyprážať v cestíčku, zapekať, domäkka uvarenú mixovať, piecť nakrájanú na hranolky ako náhradu za zemiaky. Tekvicu vždy soľte málo, čo zdôrazní jej sladkú chuť. Tá je na tekvici to najlepšie a najliečivejšie. Pre skvelú chuť je dôležité, aby bola po uvarení úplne mäkká. Niekedy to trvá aj 30 až 45 min.

Tekvica Hokkaido má sýtu sladkú chuť a pomáha pri čistení organizmu. Používa sa pri poruchách funkcie žalúdku, ochorenia sleziny. Je vynikajúca pre diabetikov. Obsahuje provitamín A - beta karotén a vitamín E, veľa draslíku aj vitamínu C. Pokiaľ tekvicu nespotrebujete celú, skladujte ju v chladničke - vydrží dlhšie, ak z nej odstránite semená. Semená zo zrelej tekvice buď vyhoďte alebo očistite vo vode od vlákien a usušte. Na jar ich môžete zasadiť. Prípadne si uvarte liečivý nápoj z opražených semienok povarených vo vode. Tento nápoj sa doporučuje ženám tesne pred a po pôrode. Tekvicu možno dusiť s cibuľou, vyprážať v cestíčku, zapekať, domäkka uvarenú mixovať, piecť nakrájanú na hranolky ako náhradu za zemiaky. Tekvicu vždy soľte málo, čo zdôrazní jej sladkú chuť. Tá je na tekvici to najlepšie a najliečivejšie. Pre skvelú chuť je dôležité, aby bola po uvarení úplne mäkká. Niekedy to trvá aj 30 až 45 min.