0
Šalvia rezaná foto
Šalvia rezaná ZAHR0134 Ovocie a zelenina

Šalvia rezaná

Zahraničná farma
Zahraničná farma
0.68 Skladom 0,68€ (34,00€/1kg)

Balenie


Produkt treba objednať do:

  • Pondelok 21:00
  • Utorok 21:00
  • Streda 21:00
  • Štvrtok 21:00
  • Nedeľa 21:00

Produkt doručujeme v dňoch:

  • Ut 20.8
  • Str 21.8
  • Stv 22.8
  • Pia 23.8
  • So 24.8
  • Ne 25.8
  • Po 26.8
  • Ut 27.8
  • Str 28.8
  • Stv 29.8

Farma z Izraela   Je ozdobou v záhradách, vďaka svojim kvetom, fialovej, ružovej či bielej farby. Je to príjemne aromatický, krátko rozkonárený poloker vysoký 20 až 70 cm, z čeľade hluchavkovité. Šalvia je medonosná. Pôvodom je táto bylinka zo Stredomoria, preto obľubuje najmä slnečné miesta, v zime ju chránime prikrývkou z ihličia, alebo lístia. Pôda by mala byť s obsahom vápnika a dusíka. Vypestovať si ju môžete pomocou semien, delením odrezkov, alebo z priesad. Šalvia má taktiež mnoho druhov, medzi najznámejšie patrí šalvia lekárska, poznáme však aj hájnu, šarlátovú, alebo muškátovú. Šalviu používame čerstvú, aj sušenú. Je veľmi aromatická, takže jej stačí menšie množstvo. Hodí sa k rybám, jahňacine, bravčovému mäsu, plesňovým syrom, paradajkám, ale aj k ovociu ako hrušky, či broskyne. Používa sa aj do čajových zmesí. Šalvia potlačuje potenie, vymývajú sa s ňou rany a vredy. Má krv čistiace a protizápalové účinky. Lieči choroby čriev, krvácajúce vredy žalúdka a dvanástnika a zápaly žalúdka. Je výborná pri ženských ochoreniach a klimakterických problémoch, kde by nemala chýbať v čajovej zmesi, ktorou sa liečime. Znižuje hladinu cukru v krvi. Šalviu však neužívame dlhodobo.   Zdroj: nazdravie.sk

Farma z Izraela

 

Je ozdobou v záhradách, vďaka svojim kvetom, fialovej, ružovej či bielej farby. Je to príjemne aromatický, krátko rozkonárený poloker vysoký 20 až 70 cm, z čeľade hluchavkovité. Šalvia je medonosná. Pôvodom je táto bylinka zo Stredomoria, preto obľubuje najmä slnečné miesta, v zime ju chránime prikrývkou z ihličia, alebo lístia. Pôda by mala byť s obsahom vápnika a dusíka. Vypestovať si ju môžete pomocou semien, delením odrezkov, alebo z priesad. Šalvia má taktiež mnoho druhov, medzi najznámejšie patrí šalvia lekárska, poznáme však aj hájnu, šarlátovú, alebo muškátovú.

Šalviu používame čerstvú, aj sušenú. Je veľmi aromatická, takže jej stačí menšie množstvo. Hodí sa k rybám, jahňacine, bravčovému mäsu, plesňovým syrom, paradajkám, ale aj k ovociu ako hrušky, či broskyne. Používa sa aj do čajových zmesí.

Šalvia potlačuje potenie, vymývajú sa s ňou rany a vredy. Má krv čistiace a protizápalové účinky. Lieči choroby čriev, krvácajúce vredy žalúdka a dvanástnika a zápaly žalúdka. Je výborná pri ženských ochoreniach a klimakterických problémoch, kde by nemala chýbať v čajovej zmesi, ktorou sa liečime. Znižuje hladinu cukru v krvi. Šalviu však neužívame dlhodobo.

 

Zdroj: nazdravie.sk