0
Kaleráb foto
Kaleráb ZAHR0036 Ovocie a zelenina

Kaleráb

Zahraničná farma
Zahraničná farma
1.18 Skladom 1,18€

Balenie


Produkt treba objednať do:

  • Pondelok 21:00
  • Utorok 21:00
  • Streda 21:00
  • Štvrtok 21:00
  • Nedeľa 21:00

Produkt doručujeme v dňoch:

  • Ne 22.9
  • Po 23.9
  • Ut 24.9
  • Str 25.9
  • Stv 26.9
  • Pia 27.9
  • So 28.9
  • Ne 29.9
  • Po 30.9
  • Ut 1.10

Popis Znakom kalerábu je, že nadzemná časť rastlín tvorí na rozhraní medzi koreňom a hlúbom zdužnatené osové hľuzy tzv. buľvy. Jestvuje mnoho druhov a odrôd.   Ďalšie účinné látky Kaleráb má vysoký obsah vitamínov B, C, železa, horčíka a mangánu. Takisto obsahuje draslík, ktorý má prirodzene odvodňujúce účinky. Kaleráb počas rastovej fázy neúnavne hromadí minerálne látky a stopové prvky a na náš organizmus pôsobí ako multivitamínový kombinovaný preparát priamo z prírodnej lekárne.   Význam pre zdravie - spevňuje pokožku a vlasy - zabezpečuje energiu a vitalitu - posilňuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám - zabezpečuje mentálnu sviežosť a koncentráciu - podporuje bunkový metabolizmus a krvotvorbu - stimuluje okysličenie a dýchanie buniek - posilňuje srdce - zlepšuje náladu, pomáha prekonávať stres  - má odvodňujúce účinky  - pomáha redukovať hmotnosť     Recept Kalerábový prívarok Ingrediencie: 4 väčšie kaleráby, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 1/2 l mlieka, soľ, 10 g cukru, voda. Postup prípravy: Očistený kaleráb pokrájaný na kocky zalejeme vriacou vodou a prikrytý varíme. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vodou z kalerábu a mliekom a povaríme. Nakoniec pridáme uvarený kaleráb, nadrobno posekané kalerábové mladé listy a cukor.   Zdroj: http://zelovoc.nazdravie.sk

Popis

Znakom kalerábu je, že nadzemná časť rastlín tvorí na rozhraní medzi koreňom a hlúbom zdužnatené osové hľuzy tzv. buľvy. Jestvuje mnoho druhov a odrôd.

 

Ďalšie účinné látky

Kaleráb má vysoký obsah vitamínov B, C, železa, horčíka a mangánu. Takisto obsahuje draslík, ktorý má prirodzene odvodňujúce účinky. Kaleráb počas rastovej fázy neúnavne hromadí minerálne látky a stopové prvky a na náš organizmus pôsobí ako multivitamínový kombinovaný preparát priamo z prírodnej lekárne.

 

Význam pre zdravie

- spevňuje pokožku a vlasy
- zabezpečuje energiu a vitalitu
- posilňuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám
- zabezpečuje mentálnu sviežosť a koncentráciu
- podporuje bunkový metabolizmus a krvotvorbu
- stimuluje okysličenie a dýchanie buniek
- posilňuje srdce
- zlepšuje náladu, pomáha prekonávať stres 
- má odvodňujúce účinky 
- pomáha redukovať hmotnosť

 

 

Recept

Kalerábový prívarok
Ingrediencie: 4 väčšie kaleráby, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 1/2 l mlieka, soľ, 10 g cukru, voda.
Postup prípravy: Očistený kaleráb pokrájaný na kocky zalejeme vriacou vodou a prikrytý varíme. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vodou z kalerábu a mliekom a povaríme. Nakoniec pridáme uvarený kaleráb, nadrobno posekané kalerábové mladé listy a cukor.

 

Zdroj: http://zelovoc.nazdravie.sk