0
Jablká Granny Smith
Jablká Granny Smith BOFR0012 Ovocie a zelenina

Jablká Granny Smith

Dobréjablká
Dobréjablká
1.24 Skladom 1,24€

Balenie


Produkt treba objednať do:

  • Utorok 12:00

Produkt doručujeme v dňoch:

  • Ne 20.10
  • Po 21.10
  • Ut 22.10
  • Str 23.10
  • Stv 24.10
  • Pia 25.10
  • So 26.10
  • Ne 27.10
  • Po 28.10
  • Ut 29.10

Bola objavená v roku 1868 v Austrálii. Objavila ju pani Maria Ann Smith na svojej záhrade v blízkosti Sydney. Po nej dostala aj názov Granny Smith (babka Smithová). Veľmi rýchlo nadobudla svetový význam. Plody sú hladné, sýtozelenej farby, so slabým voskovým povlakom. Dužina je pevná, bielej farby, stredne šťavnatá. Chuť je kyslá, osviežujúca s typickou arómou po tráve. Oberá sa veľmi neskoro, spravidla až koncom októbra. Je dobre skladovateľná do februára.    Vďaka obsahu vitamínu C udržuje imunitný systém v kondícii, aby zneškodnil útočiace baktérie a vírusy. Týka sa to aj voľných radikálov v podobe škodlivých ultrafialových lúčov a toxických látok zo životného prostredia, dezinfikuje ústnu dutinu, pravidelná konzumácia pomáha liečiť pečeňové a žlčníkové ochorenia, reumatizmus, dnu a celkovo rýchlejšie sa zotaviť po chorobe, diabetici ocenia jeho schopnosť regulácie hladiny cukru v krvi. Kyseliny v jablku regulujú kyslosť žalúdka, má čistiacu schopnosť, ktorá sa prejaví predovšetkým pri zápche, kvercetín obsiahnutý v jablku zabraňuje tvorbe rakovinových buniek, pektín zase znižuje hladinu cholesterolu a chráni tak žily a tepny pred kôrnatením a chráni mozog pred Alzheimerom a Parkinsonom. Horúca šťava z jabĺk rozpúšťa a reguluje hlieny, je účinná proti horúčke. jablkové pyré slúži ako liek pri žalúdočných a črevných kataroch, najmä u malých detí a podusené jablká zmiešané s olivovým olejom sa odporúča prikladať na zle sa hojace rany.

Bola objavená v roku 1868 v Austrálii. Objavila ju pani Maria Ann Smith na svojej záhrade v blízkosti Sydney. Po nej dostala aj názov Granny Smith (babka Smithová). Veľmi rýchlo nadobudla svetový význam.

Plody sú hladné, sýtozelenej farby, so slabým voskovým povlakom. Dužina je pevná, bielej farby, stredne šťavnatá. Chuť je kyslá, osviežujúca s typickou arómou po tráve. Oberá sa veľmi neskoro, spravidla až koncom októbra. Je dobre skladovateľná do februára. 

 

Vďaka obsahu vitamínu C udržuje imunitný systém v kondícii, aby zneškodnil útočiace baktérie a vírusy. Týka sa to aj voľných radikálov v podobe škodlivých ultrafialových lúčov a toxických látok zo životného prostredia, dezinfikuje ústnu dutinu, pravidelná konzumácia pomáha liečiť pečeňové a žlčníkové ochorenia, reumatizmus, dnu a celkovo rýchlejšie sa zotaviť po chorobe, diabetici ocenia jeho schopnosť regulácie hladiny cukru v krvi. Kyseliny v jablku regulujú kyslosť žalúdka, má čistiacu schopnosť, ktorá sa prejaví predovšetkým pri zápche, kvercetín obsiahnutý v jablku zabraňuje tvorbe rakovinových buniek, pektín zase znižuje hladinu cholesterolu a chráni tak žily a tepny pred kôrnatením a chráni mozog pred Alzheimerom a Parkinsonom. Horúca šťava z jabĺk rozpúšťa a reguluje hlieny, je účinná proti horúčke. jablkové pyré slúži ako liek pri žalúdočných a črevných kataroch, najmä u malých detí a podusené jablká zmiešané s olivovým olejom sa odporúča prikladať na zle sa hojace rany.