0
Hrozno tmavé
Hrozno tmavé ZAHR0221 Ovocie a zelenina

Hrozno tmavé

Zahraničná farma
Zahraničná farma
2.60 Skladom 2,60€ (5,20€/1kg)

Balenie


Produkt treba objednať do:

  • Pondelok 21:00
  • Utorok 21:00
  • Streda 21:00
  • Štvrtok 21:00
  • Nedeľa 21:00

Produkt doručujeme v dňoch:

  • Stv 14.11
  • Pia 15.11
  • So 16.11
  • Ne 17.11
  • Po 18.11
  • Ut 19.11
  • Str 20.11
  • Stv 21.11
  • Pia 22.11
  • So 23.11

Bobule sú podľa odrody guľaté, oválne alebo hruškovité. Paleta farieb siaha podľa odrody od zelenkavej, žltej a jantárovej farby po ružovú, modrú resp. čierno-modrú. Dužina môže byť viac alebo menej bohatá na farbivo a podľa odrody obsahovať menšie alebo väčšie semená. Drobnoplodé odrody sa využívajú hlavne na výrobu vína a veľkoplodé sú vhodnejšie na priamu konzumáciu. Hrozno dozrieva v našej oblasti podľa odrody od konca augusta do konca septembra. Pôvod Dnešný európsky vinič pochádza z divorastúceho viniča, ktorý bol pôvodne udomácnený v oblasti Kaspického mora. Už starí Egypťania vyrábali z hrozna víno. Hrozno bolo od nepamäti považované za drahocenný dar prírody. Rimania rozšírili vinič po celom Stredozemí. Kolonizáciou sa dostal európsky vinič aj na ostatné kontinenty. Patrí medzi najstaršie pestovanú kultúrnu rastlinu. Iné názvy vitis vinifera (lat), hrozny/réva vinná (cz), common grape vine/grape (en), weinrebe (de) Nutričné hodnoty Jedna šálka hrozna obsahuje 1.09g bielkovín, 104 kalórií a 1.4g vlákniny.

Bobule sú podľa odrody guľaté, oválne alebo hruškovité. Paleta farieb siaha podľa odrody od zelenkavej, žltej a jantárovej farby po ružovú, modrú resp. čierno-modrú. Dužina môže byť viac alebo menej bohatá na farbivo a podľa odrody obsahovať menšie alebo väčšie semená. Drobnoplodé odrody sa využívajú hlavne na výrobu vína a veľkoplodé sú vhodnejšie na priamu konzumáciu. Hrozno dozrieva v našej oblasti podľa odrody od konca augusta do konca septembra. Pôvod Dnešný európsky vinič pochádza z divorastúceho viniča, ktorý bol pôvodne udomácnený v oblasti Kaspického mora. Už starí Egypťania vyrábali z hrozna víno. Hrozno bolo od nepamäti považované za drahocenný dar prírody. Rimania rozšírili vinič po celom Stredozemí. Kolonizáciou sa dostal európsky vinič aj na ostatné kontinenty. Patrí medzi najstaršie pestovanú kultúrnu rastlinu. Iné názvy vitis vinifera (lat), hrozny/réva vinná (cz), common grape vine/grape (en), weinrebe (de) Nutričné hodnoty Jedna šálka hrozna obsahuje 1.09g bielkovín, 104 kalórií a 1.4g vlákniny.